The Work

identificeer en ontrafel

The Work is een geweldige manier om de gedachten waarin we zijn gaan geloven te identificeren en traumatische ervaringen te ontrafelen en op te lossen.

byron-katie-brabantEven een korte introductie; Byron Katie, een dame die meer dan 10 jaar van de ene depressie in de andere leefde en geen uitweg meer wist, totdat ze op een gegeven dag op de grond lag en een ‘mindful’ moment kreeg. Ze had heel even totaal geen depressief gevoel, ze leek even buiten zichzelf te zijn, observerend hoe het zo maar kon zijn dat ze zich zo voelde. Ze is dit gevoel gaan onderzoeken en ze merkte dat als ze haar gedachten geloofde, ze weer depressief werd en als ze haar gedachten niet geloofde, er niets aan de hand was en ze zich zelfs rustig voelde. Daar en op dat moment is haar methode ‘The Work’ ontstaan en deze openbaring is haar levenswerk geworden. Ze helpt nu, door middel van haar events( bijeenkomsten over de hele wereld waar ze met mensen ‘The Work’ doet), cursussen en boeken 35 jaar later nog elke dag miljoenen mensen over de hele wereld met haar openbaring.

4 simpele vragen

The work bestaat uit 4 simpele vragen gevolgd door omkeringen die je leven zullen veranderen.    

  • Is het waar?
  • Kun je absoluut weten dat het waar is?
  • Hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je die gedachten geloofd?
  • Wie zou je zijn zonder die gedachten?

Hierna volgen de omkeringen, tegengestelden van je originele uitspraken. Als je ‘The Work’ doet, ga je door middel van meditatie naar het moment dat je het gevoel gegeven heeft en dit ga je onderzoeken door middel van de 4 vragen en omkeringen. ‘The Work’, is werken, maar áls je dat op de manier doet die Katie ontwikkeld heeft, voelt het niet als werken maar als groeien, als dichter bij jezelf komen. Je zelf onderzoeken en uiteindelijk begrijpen. In mijn praktijk, maar ook in mijn eigen dagelijkse leven kan en wil ik niet om ‘The Work’ heen. Het is een geweldige methode om angsten, frustraties, boosheid aan te pakken, maar ook zeer zeker om scherp en in het NU te blijven.

We leven ook vaak in iemands anders mind… Katie zegt het helder: ‘Er zijn 3 zaken en die moet je goed gescheiden houden’. Met 2 daarvan moeten we ons niet bezig mee willen houden.

  1. Jouw eigen zaken
  2. Iemand anders’s zaken
  3. God’s zaken(of noem het de zaken van het Universum)

Hoe vaak ben jij bezig in je hoofd met punt 2 of 3?

Ik werk je graag met ‘The Work’ in combinatie met 3G Gerichte Therapy. Vind hier meer informatie over The Work