MEDITATIE & ADEMWERK

ademwerk en meditatie

PRANAYAMA – ADEMHALING

Naar mijn idee het meest belangrijke onderdeel van yoga en meditatie. Pranayama- Ademhaling. De specifieke ademhalingstechnieken hebben een directe invloed op het zenuwstelsel. Met pranayama zorg je dat er meer zuurstof in het bloed komt en wordt aangevoerd naar de hersenen. De diverse ademhalingstechnieken zorgen voor rust en herstel en hernieuwde vitaliteit van het gehele lichaam. Ik vertel je er graag meer over en leer je de technieken.

MEDITEREN

Wanneer je mediteert, maak je contact met je ware Zelf, je Innerlijke Kracht en als je dat kunt bereiken, kun je die kracht gebruiken. Meditatie doorbreekt een patroon, dus als je gestrest bent en een paar minuten mediteert, ben je een heel ander mens. Je doorbreekt het patroon even en als je dit regelmatig doet zul je merken dat je steeds meer op je ware Zelf kunt vertrouwen. Wanneer je mediteert, hoor je de stem van binnen, je intuïtie, de fluisterende stem van God, wordt het ook wel genoemd.

Meditatie (tijd met jezelf doorbrengen in stilte) is de mooiste manier om het overwoekerde, soms zelfs verdwenen pad los te laten op je ware ‘ZELF’, je Innerlijke Kracht, je Innerlijke Vrede waar Liefde leeft. Die plek in jezelf waar wijsheid, vrede en rust samenkomen. Jij, dat microdeeltje van het heelal, onvoorwaardelijk, onbevooroordeeld, liefdevol, behulpzaam, sociaal en grappig.

HOE MOET IK MEDITEREN?

Veel mensen zijn bang om te mediteren omdat ze niet weten hoe. Waar moet je aan denken? Waar moet je op letten? , Hoe kun je helemaal niets bedenken ?, Hoe kun je lang stilzitten zonder gek te worden?

Je hoeft je echter geen zorgen te maken dat je het niet goed doet, er bestaat geen verkeerde meditatie en geen meditatie is hetzelfde. De enige meditatie die niet goed is, is de meditatie die je niet hebt gedaan. De ene keer blaft de hond, de andere keert gaat de telefoon telkens of staat er iemand aan de deur, begin gewoon telkens opnieuw. Het maakt niet uit, breng tijd met jezelf door, leer jezelf kennen, eer je ware Zelf! Er zijn verschillende meditatietechnieken dus er is er altijd een die bij je past, ik help je graag om de juiste weg te vinden.

DIE ENE MINUUT KAN AL EEN VERSCHIL MAKEN

Van mijn meditatie leraar Davidji heb ik geleerd dat je het moet blijven doen en op een gegeven moment ga je de verbinding maken met je mooie ware Zelf dat er altijd al was! Geef niet op en blijf in stilte tijd met jezelf doorbrengen, het moment zal altijd komen en wanneer je ervaart hoe heerlijk het voelt, wordt het vaak verslavend en kan het een belangrijke medereiziger in je leven worden.  

‘Als je geen vijf minuten met jezelf kunt doorbrengen, hoe kun je dan verwachten dat anderen uren en zelfs dagen met jou doorbrengen?’

Geef het tijd een kans, begin met een minuut concentratie op je ademhaling en je zult langzaam merken dat die ene minuut al een verschil zal maken.

Yoga-Meditation-Algarve

‘Je zal zien dat alles dáár al is, als je je naar binnen keert!’

Chat openen
1
Hallo, kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?