The secret

Wat is DE WET VAN AANTREKKING

wet van de aantrekking

The Law Of Attraction of wel de Wet van Aantrekking is eigenlijk pas echt bij het grote publiek bekend geworden door de film ‘The Secret’. Deze wet is echter een duizenden jaren oude wet die voor mij zo’n 10 jaar geleden waarheid werd door een artikel dat ik las over Esther Hicks. Al meer dan 30 jaar schrijft zij boeken en geeft ze lezingen over the Wet van de Aantrekking. The Secret is gebaseerd op de boeken van Hicks en de ‘Teachings from Abraham’. Abraham die zich in haar kenbaar maakt en zodoende zijn lessen aan de wereld kenbaar maakt.

Het is een universele wet! Universum kun je ook veranderen in het woord God. Het is maar net waar je je prettig bij voelt. En GOED VOELEN is essentieël om op een positieve manier gebruik te maken van de Wet van de Aantrekking.

  • Wat je denkt, wordt je.
  • Waar je aandacht aan schenkt, groeit.
  • ‘Als jij weet wat je wilt, dan weet het Universum het ook.
  • Wat je wilt, krijg je.
  • Alles wat je meemaakt, heb je gecreëerd met je eigen gedachten.
  • Alles wat je meemaakt, heb je gecreëerd met je eigen gevoelens.
  • Feel Good’ – ‘Voel jezelf goed, wat je ook denkt of doet.
  • Ben blij, met wat je hebt.
  • Visualiseer datgene, dat je graag wilt.

‘ALS GEDACHTEN DIT MET WATER KUNNEN DOEN, KUN JE NAGAAN WAT JE EIGEN GEDACHTEN MET JOU KUNNEN DOEN!’

De Een mooi voorbeeld geeft Masaru Emoto in zijn boek ‘The message from water'(de boodschap van water). In de film ‘What the Bleeb do we know maak je kennis met dit onderzoek van Emoto waar waterkristallen van structuur veranderen wanneer blootgesteld aan verschillende gedachten en geluiden. 

ONS KOMPAS

Onze gedachten en gevoelens zijn ons kompas waarop wij varen. Wij zetten onze eigen koers. Als wij geloven wat we denken, wordt het onze werkelijkheid. Dit betekent dus dat we een keuze hebben, hoe we ons willen voelen tijdens wat voor omstandigheden dan ook. Hier zijn vele voorbeelden van te vinden zoals mensen die martelingen overleefden door in een door hen zelf gemaakte mooie droom te leven. Door hun aandacht te schenken aan iets totaal anders, konden ze overleven en de martelingen doorstaan. Byron Katy heeft met haar boek ‘The Work’ veel los gemaakt toen ze schreef dat zij begon te beseffen dat ze zelf kon bepalen hoe ze zich voelde tijdens een moeilijke periode in haar leven. Als ze haar negatieve gedachten geloofde, dan voelde ze zich miserabel, als ze deed alsof ze het niet geloofde voelde ze zich goed. Zij besefte heel goed dat je met je gedachten je leven kan maken en breken.

Pas op WAT JE DENKT

Als je dus aandacht geeft aan vervelende, negatieve gedachten, dan zal dat je waarheid worden. Als je daarentegen aandacht geeft aan positieve gedachten, dan zal je leven positief veranderen. ‘Wat je aandacht schenkt, groeit’, ‘Wat je wilt krijg je’. Dus als je aandacht schenkt aan wat je niet wilt en aandacht schenkt aan wat je niet krijgt’, is dit precies is wat je zult krijgen. Niets dus, want Jouw Wil is Wet!

Oppassen geblazen dus welke gedachten en gevoelens je het universum in stuurt, je gedachten zijn sterker dan je vermoeden kan. In Een Cursus in Wonderen’ wordt óok dieper ingegaan op je gevoelens en hoe je gedachten en gevoelens aan elkaar gelinkt zijn. Als je je goed voelt zullen je gedachten ook goed voelen en is het bijna onmogelijk om geen goede gedachten te hebben. Daarom is Goed Voelen zo belangrijk. Als je je goed voelt gun je een ander ook gemakkelijker om gelukkig te zijn en het zelfs beter te hebben als jij zelf. En wanneer voelen we ons het állerbeste? Als we liefde kunnen uitstralen, geven én ontvangen, dan voelen we ons in onze onmetelijke kracht. Liefde is het enige belangrijke en zal twijfel en angst doen verdwijnen!

Weet wat je wilt

Het mooie van deze Wet van de Aantrekking is, dat hoe beter we weten wat we willen en hoe duidelijker we dit aangeven, hoe meer deze Wet zich kan bewijzen. Wat voor veel mensen helpt is het maken van een ‘Vision Board’. Een ‘Wensbord’ waarop je teksten maar vooral foto’s van alles wat je graag zou willen op plakt, zodat het voor jou ook werkelijk een beeld krijgt. En hoe duidelijker het beeld hoe beter natuurlijk. Dit kun je doen met materiële zaken als een auto, een huis, een woonlocatie enz enz, maar probeer het ook eens met vriendschappen of de ware liefde van je leven die je nog steeds niet gevonden hebt. Schrijf op hoe hij of zij er uit zou moeten zien en welke eigenschappen je graag zou zien. Zoek een plaatje van een persoon die je aantrekkelijk vindt. Denk er wel aan dat je het niet over de eigenschappen gaat hebben die je niet wilt dat hij of zij heeft. Er zijn vele voorbeelden van mensen die niet konden geloven dat dat de persoon die er in hun leven kwam, bijna een evenbeeld was van de persoon op hun Wensbord.

En zo is het natuurlijk ook als het over geld gaat. Visualiseer jezelf met geld, véél geld en focus niet op het feit dat net áls je geld hebt er iets gebeurd zodat je het weer kwijt bent. Als je dit doet zul je nooit geld hebben. Ben ook dankbaar voor wat je hebt. Al heb je maar 5 Euro, ben daar blij mee en voel je rijk! Denk niet ‘Arm’, ‘Arm’-denken’ zal er voor zorgen dat je ‘Arm’ blijft. Denk ‘Rijk’, voel je ‘Rijk’, Het rijke gevoel zorgt dat je je goed voelt en als je je goed voelt zullen je gedachten goed zijn en kan de Wet zijn werk doen.

Als laatste wil ik graag meegeven dat het belangrijk is om dankbaar te zijn. Dankbaar met wat je hebt en wie je bent. Ook al denk je dat je tegenover anderen die veel meer hebben in jouw ogen, of veel gelukkiger lijken niet veel hebt of bent. Draai deze gedachten om en sta er af en toe eens bij stil hoe goed je het hebt. Dat er miljoenen mensen niet eens vers drinkwater hebben of een simpele wc. Je bent goed zoals je bent, beter kan niet. Voel je zo goed zoals je bent en met wat je hebt,heb goede gedachten en je leven zal blijvend veranderen!

Energie en vibratie

Alles is met elkaar verbonden in de vorm van Energie. De Rocky Mountains, de waddeneilanden, dieren, planten en mensen evenals jouw en mijn gedachten, alles is Energie. Energie is gevoelig voor vibratie en zolang jij in vibrationele balans bent met je ware zelf zul je je voelen zoals het universum en zul je dezelfde kracht voelen en hebben als dit Universum. Je kunt het woord Universum ook vervangen door het woord ‘God’, of ‘Alles dat is’.